tisdag 6 oktober 2009

Jag bara måste börja.

Nu är jag ju ändå lite nyfiken på det där skira....
Tog med tre färger Elegant hem för att "känna" på dem och fundera över färgval. Ge gärna råd. Svart/Plommon/Cerise ????


Nu skall ni få se början på den och jag vet att jag gjort lite fel på ssk som jag inte ens fattade vad det var. Jag fick inte mönstret att stämma 2 maskor för mycket, dra upp, börja om. Läste på texten OCH diagrammet. Nej det stämmer inte! Tills jag förstod att 4 maskor skulle bli 2 genom att 2 lyftes omkring lite grann, SNACKA OM PIRUETTER:)
Igår satt jag uppe till kl. 2.00 för att leta mönster på spetssjalar. På Ravelry fanns det 500 sidor!! på sökord Lace. Hm, jag började på sid. 500 och backade till 400 för att inse att det var för tråkigt. Började sedan på 1 och gick till 25. Jag vet vad jag vill göra - en trekantssjal med spetsmönster på hela sjalen. Men jag vet inte om jag är så där tålmodig så att jag orkar med en tunn histioria. Därför valde jag Gernsey-ull i marinblå ton och stickor 4.5 - sjalen är en kompis till swallowtail , samma designer men något större - passar ju bra när jag nu har ett grövre garn, den heter Heartland lace shalw.

2 kommentarer:

  1. ssk: 2 räta tillsammans i bakre maskbågarna. Lyft en maska som om du skulle sticka den rät. Sticka nästa maska. Dra sedan över den första maskan över den stickade maskan. Hoppas du förstår vad jag menar:-)

    SvaraRadera
  2. knittinghelp.com är en väldigt bra sida med videos där de visar olika sticktekniker. På denna sida har du ssk: http://www.knittinghelp.com/videos/decreases

    SvaraRadera