måndag 31 maj 2010

Utlottning hos Handvävda tankar

Mitt största problem när det gäller att vara med i sådana här utlottningar är tekniken. Kommer aldrig i håg hur man gör för att lägga in bilder från någon annan, länkningen brukar inte funka och det slutar med ett halvtaskigt inlägg...

http://textilgaraget.blogspot.com/2010/05/utlottning-av-garner-i-mohair.html

Hos Handvävda tankar kan man i alla fall (t.om. imorgon vara med och vinna ett härligt garn med blandning av mohair, lin och ull. Ser helt fantastiskt ut. Man får hoppas på att Fru Fortuna är med denna gång.

söndag 30 maj 2010

Sicilien-sjal



När jag skall på semester innebär det också en lätt stickning eller virkning. En sjal som virkas är alltid superbra att ha med. Flyger man kan man ju välja Knit Pro virknål i trä.

Denna spindelsjal är från Drops men gjord i Aurucanias Rucca - sockerrörsgarn. Otroligt mjukt och med en alldeles fantastisk melering.

Kofta till barnbarn



När dottern och barnbarnet skulle på semester behövde den lilla en kofta. Jag är snabbare på att virka än sticka så det blev en karamellkofta i MandarinPetit från Sandnes 100% bomull. Man virkar den som en duk i ryggen och gör ärmarna separata. Lite ändringar gjorde jag, för att slippa sömmar och montering så virkade jag på ärmarna direkt uppifrån och kunde därmed också avsluta när den var lagom lång.
Här ser ni resultatet.