måndag 29 juni 2009

Tant Kofta

...om ni inte läst det på Tant koftas blogg...
Idag kom det in en kvinna i butiken KarMa som ville titta och känna lite på garnerna. Hon gick runt och vi pratade inte så mycket först men sedan ville hon veta om vi hade något som kunde passa till hennes axelvärmare, gärna något med silke. Då visar jag ett härligt garn (det som jag gör den ena Tant koftas kofta i - Nobless från Zitron) och passar på att fråga om hon är med och stickar på Tant koftas kofta? Ett leende sprider sig i hennes ansikte när hon säger "det är jag som är Tant kofta" Att jag inte visste! Kände inte igen henne från bloggen! och hade ingen aning! Kände mig lite dum men det visar sig att många har fått ett gott skratt - varsågoda.
Ha en bra sommardag till.

söndag 28 juni 2009

Semester??


Nja, det blir det inte så mycket av i sommar. Det är mycket jobb och vi delar på två veckor - det blir alltså en hel semestervecka. Dessutom några långhelger...men jag har detta utanför min dörr så varje fin dag är semester. Skall ta ett morgondopp före frukost nu.

Det blev så här...


När man har svårt att bestämma sig kan man ta hjälp. Tack för inlägget om färgval. Jag började med de färgerna och brun botten, men fick rådet att välja något annat än brunt. Min man plockade ut färger som han tyckte jag passade i och vips så blev det så här: Rött, orange och gul till en benvit botten. Helt rätt faktiskt!

tisdag 23 juni 2009

Den här är också rätt häftig...


Men vad skall man välja för kombinationer.....
















Hjälp och råd behövs!!

Tänkte sticka en klänning för höst/vinter


Muskat har så härliga färger och jag vet inte vad jag skall välja. Den här klänningen är ju gjord i ganska häftig färgkombination men jag tänkte något annat. Bottenfärgen skall vara benvit eller ljusgrå....

Tantkofta kofta - en bit på väg


En liten bit nedanför ärmhålet har jag kommit. Det har ju varit midsommar och jag hade med mig mindre arbeten för tågresan - sjal i garn från onion och handledsvärmare i kashmir (Bilder kommer) Jag har inte ökat för ärmhålet för jag är ganska smal över armarna och det passade utan att göra något. Däremot har jag ökat 2 ggr mot framstyckena för att få lite mer vidd över magen (det är ju en kroppsdel som gör som den själv tycker) Tror att det skall passa. Knapphål tänker jag göra längs hela framkanten. De mosstickade ränderna gjorde jag bara längs oket, restan skall vara slätstickat. Det går ganska fort när man väl sätter sig - ett nystan görs snabbt upp.

torsdag 18 juni 2009

Uppsägning

Nu är det gjort! Sagt upp mig från min fasta tjänst som högstadielärare för att enbart ägna mig åt företaget KarMa Garn. Igår var sista dagen på skolan...detta har vuxit fram under ett år och det finns ju massor av folk som lever på sina företag - det måste jag också kunna göra. Tillsammans med Karin Hulander skall vi fixa det!!

Det är skönt att bara ha ett jobb nu.
Ha en trevlig midsommar alla

söndag 14 juni 2009

UFO-Linne


Om ni bara visste hur många UFO:n jag har i min korg. I bästa fall kommer jag att kunna lägga ut någon under varje vecka i alla fall ett tag framöver.

Denna är ett linne stickat i cotton Eco Color från Schachenmayr.

Röd tröja i Kidsilk


12 nystan! Fyra trådar och ganska snabbstickad. Jag ändrade lite från orginalmönstret. Virkade kanter runt ärmarna istället för rätstickade. Jag har lite korta armar så jag behöver ofta korta av dem en del. Mycket är också stickat på maskin och då gör jag alltid kanterna sist, vilket är bra med tanke på längden. Lägg till bildMan får gjort färdigt en del saker som legat ett tag nu när man väntar på nästa steg i tant koftas mönsterinstruktion. Kanonbra!

Fler UFO:n


Ska det verkligen ta nästan ett år att sticka en kofta - och en kort sådan? Nej, men om man startar en massa annat emellan så...

Nu höll till och med garnet på att ta slut i butiken, men jag fick nappat åt mig de sista i denna färg för att kunna färdigställa. Det är en kort kofta, lite festligare som är stickad i Rowans Cocoon. Ett underbart garn och färgen funkade bra till klänningen jag köpt för att ha på midsommar. Det är ju ofta så himla kallt så en ullkofta blir nog perfekt. Vi skall visserligen åka söderut men det är nog inget vidare väder där heller (Köpenhamn)

onsdag 10 juni 2009

Början på kofta (-orna)




Jag kan ju inte bestämma mig.... började med Noblesse-garnet och det är som att sticka i smör, men med tandpetare. Denna kofta skall stickas helt slätstickad och bara med mosstickade kanter. Funderar på en trekvartslång ärm och bara knappar längst upp på oket. Jag tror inte att jag kommer att hinna med eftersom garnet är så tunnt. Så då lägger jag upp för en kofta till med stickor 5 - det går snabbare. De 10 cm som skulle göras gick väldigt fort. Det här garnet ser ni på översta bilden och det kommer också från Zitron (har utgått) men jag har så det räcker till en kofta. Det är mörk brunt med tweedfläckar i. Materialet är merinoull och betydligt kraftigare.Jag kommer att sticka den med mosstickade dekorränder med jämna mellanrum, tror jag. Eller kanske bara på oket. Nu väntar jag med iver på vad som kommer härnäst i uppånerpåkoftan.

söndag 7 juni 2009

Ett UFO klart


När man nu skall börja på YTTERLIGARE en grej måste man kanske göra färdigt något?! Denna lilla tröja är till barnbarnet. Stickad i Heavy från HP. Blandning av bomull/akryl och toppen till lek för små tjejer.

Garnet till KAL-Koftan

Det här garnet skall jag använda till uppifrånochner-koftan. Noblesse från Atelier Zitron - ett blandgarn av 70% merinoull och 30% silke. Det är varmare turkos-grön-blått än vad jag lyckats med i fotot.

lördag 6 juni 2009

KAL-stickning

Jag har gått med i Tantkoftas KAL-stickning. En kofta som stickas uppifrån och ner. Garnet jag valt är Noblesse från Zitron. En turkos-ton, blir bra till hösten. Garnet är 70%merinoull och 30% silke, en härlig blandning. Foto kommer i dagarna. Vi börjar i morgon....